Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
PO EXPIRACI!!!!
NYNÍ ZA SPECIÁLNÍ CENU !!! Tmavá káva vhodná pro přípravu espressa se silnější chutí a intenzivnějším aroma. Vychutnejte si špičkový zážitek v pohodlí domova či kanceláře. Obsah kofeinu max. 1,5 %.
Více informacíO kávě Illy
Existují dvě hlavní odrůdy kávy: Arabica a Robusta. Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování (Arabica je pěstována ve vyšších polohách) a snad nejvýraznějším rozdílem je obsah kofeinu – Arabica má na rozdíl od Robusty třetinový obsah kofeinu. Každá z nich ještě zahrnuje několik druhů, které jsou obvykle pojmenovány podle oblasti, ze které pocházejí. Hlavní vlastností dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspěch chuti illy espressa je v harmonii mezi kyselostí a hořkostí. Použitím jednoho druhu kávy však této harmonie není možné dosáhnout. Illy je proto směsí devíti kvalitních druhů odrůdy Arabica.
Sklizeň – na jedné větvi můžeme najít kávové boby různého stupně zralosti. Pokud tedy probíhá sklizeň strojově, mohou se mezi zralé kávové boby dostat i ty nezralé, které naruší chuť kávy. Proto llly upřednostňuje ruční sběr a dále jsou zpracovávány pouze zralé kávové boby.
Loupání – je to proces, kdy se z každého bobu oddělí dvě kávová zrna. Používají se dvě metody.: Suché loupání – sklizené boby, které jsou již zbavené ostatních nečistot, se rozprostřou po plátech a nechají se na slunci, kde po několika dnech slupky prasknou, poté se dávají do speciálního stroje, kde se boby zbavují popraskaných slupek.
Mokré loupání – je delší a složitější než suché loupání, kávové boby se vloží do stroje, který mezi rotujícími kotouči slupky rozbije.
Selekce – po vyloupání kávových zrnek je třeba zkontrolovat, zda je každé zrnko v pořádku a zda vyhovuje požadovaným parametrům. Proto se ve speciálním přístroji jedno po druhém elektronicky třídí.
Pražení – dává kávě její unikátní aroma, chuť a barvu a je rozhodujícím procesem ve zpracovávání kávy., Probíhá v obrovských válcích a teplota nesmí přesáhnout 230 °C.
Chlazení – když je káva upražena, nastává problém samovolného vznícení zrn. K ochlazení kávy je možné použít dvě metody – chlazení vodou a chlazení vzduchem. Chlazení vodou je sice mnohem rychlejší, ale je nutné si uvědomit, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje velké množství vody a vlhne. Illy proto ochlazuje svou kávu vzduchem, který zachová její hmotnost i aroma.
Balení – obal musí garantovat ochranu kávy před kyslíkem a vlhkostí, jež by mohla zavinit plísně. Illy se zaměřuje na způsob zvaný ‚presurizace', který používá kovové nádoby s bezpečnostním uzávěrem. Při balení je do plechovky přidáván stlačený plyn, inertní ve vztahu ke kávové směsi. Káva si tak uchovává bohatost aroma a chuti po mnoho měsíců! Díky speciálním metodám chlazení a balení produkuje illy kávu s vlhkostí nižší než 1 % (což je 5× méně než u jiných).
Informace o výrobci
V čem spočívá jedinečnost kávy illy? Káva Illy * směs devíti druhů kávy Arabica * nízký obsah kofeinu * zrna jsou tříděna elektronicky * baleno pomocí tzv: „presurizace“ Via delle Industrie 4 /A-10, 23014 Andalo Valtellino (SO) Výrobce: Illy Caffé S.P.A, Via Flavia 110, 34147 Trieste - Italia
Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
Příznivé ceny
Všechny světové značky kávy a kávovarů nabízíme za skvělé ceny.
Odběrná místa
Aktuálně nabízíme dopravu na více než 4.000+ výdejních míst.
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 3.000 Kč