Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
Tchibo Espresso Sizilianer je jedinečná káva díky svému aroma, které svou intenzivní a plnou chutí uspokojí i nejnáročnější milovníky kávy.
Více informacíJedinečná káva díky svému aroma, které svou intenzivní a plnou chutí uspokojí i nejnáročnější milovníky kávy. Jedinečná jihoitalská směs Arabiky a Robusty dodává této kávě typickou sicilskou chuť espressa. Vhodná pro přípravu kávy v automatických kávovarech.
Značka Tchibo vznikla složením jména spoluzakladatele společnosti Carla Tchilinga a německého výrazu pro kávové zrnko (die Bohne). Spojením těchto dvou slov vznikla značka, která se stala synonymem pro lákavou vůni a plnou, výraznou chuť - značka Tchibo. Značka Tchibo přináší konzumentům vysoce kvalitní kávu přizpůsobenou potřebám a preferencím zákazníka. Tchibo kávu nenakupuje od externích dodavatelů, ale pěstuje ji na vlastních plantážích ve vybraných lokalitách. Má tak jedinečnou možnost kontrolovat kvalitu kávy od výběru použitých odrůd až po závěrečné fáze zpracování, které zásadně ovlivňují chuť a aroma kávy.
Espresso
Espresso je kávový nápoj původem z Itálie. Jeho název pochází ze slov "rychle" a "tlak", protože espresso je vytvořeno během krátké doby protékáním vody pod tlakem. Pravé italské espresso je ze 7 g pomleté kávy, která je protlačena vodou o tlaku 8-10 barů a teplotě 88-90 °C. Vytéká cca 25 sekund a obsahuje 30 ml tekutiny. Na hladině je pěna barvy lískového oříšku silná cca 1–2 mm, která je i v češtině známá pod názvem crema.
Tmavší barva pěny znamená příliš vysoký tlak daný např. velkým manuálním stlačením kávy ve filtru a výsledkem může být „přepálená“ chuť nápoje. Dodržení všech podmínek tlaků, teploty a času je důležité pro správnou extrakci. Často se chybuje v době přípravy a objemu nápoje.
Správné espresso má pouze 20-30 ml tekutiny, což v hrníčku vypadá jako malé množství a často je snahou nechat kávu protékat déle, což vyústí ve špatnou chuť kávy.
Pro větší objem je možné kávu doplnit horkou vodou (americano - káva je zředěná nebo kávu připravit ze dvou až tří dávek (14 g resp. 21 g) do většího sítka. Káva je potom stejně silná, ale je jí více.
Informace o výrobci
Značka Tchibo vznikla složením jména spoluzakladatele společnosti Carla Tchilinga a německého výrazu pro kávové zrnko (die Bohne). Spojením těchto dvou slov vznikla značka, která se stala synonymem pro lákavou vůni a plnou, výraznou chuť - značka Tchibo. Značka Tchibo přináší konzumentùm vysoce kvalitní kávu přizpùsobenou potřebám a preferencím zákazníka. Tchibo kávu nenakupuje od externích dodavatelù, ale pěstuje ji na vlastních plantážích ve vybraných lokalitách. Má tak jedinečnou možnost kontrolovat kvalitu kávy od výběru použitých odrůd až po závěrečné fáze zpracování, které zásadně ovlivòují chuť a aroma kávy.
Káva je radost
Nejsme jen prodejci, poradíme a doporučíme.
Příznivé ceny
Všechny světové značky kávy a kávovarů nabízíme za skvělé ceny.
Odběrná místa
Aktuálně nabízíme dopravu na více než 4.000+ výdejních míst.
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 3.000 Kč